Panel''Doğanın Korunması ve Sürdürülebilirlik''

Panel

Festival programında yer alan ‘'Doğanın Korunması ve Sürdürülebilirlik'' panelinde bilimsel veriler karanlık tablo çizdi.


3-PANEL ``DOGANIN KORUNMASI ve SÜRDÜREBİLİRLİK`` paylaşan: zeki-karadeniz

25. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm festivali programında yer alan ‘’Doğanın Korunması ve Sürdürülebilirlik’’  panelinde bilimsel veriler çevre anlamında kirleticilere gösterilen toleransın çevre ile birlikte insan yaşamını ciddi boyutlarda etkilediği belirtildi.

Davetli olduğu halde, Türk Tabipler Birliği temsilcisi Prof. Dr. Kayhan Pala, Çevre Mühendisleri Odası Temsilcisi Efsun Dindar’ın katılmadığı panel ’de konuşmacı olarak Doç. Dr. Alpaslan Türkkan (Türk Tabipler Birliği) Ali Uluşahin (Kimya Mühendisleri Odası Yöneticisi) Ertuğral Aksoy (Ziraat Mühendisleri Odası) hazır bulundu.

Belediye Nikâh salonunda gerçekleşen panelde dinleyici anlamında beklenen katılım sağlanmadı.

50 İzleyicinin hazır bulunduğu Panel ’de çevreci konuşmacılara mahalli katkılar sağlandı.

Özellikle Çevreci Fikret Çağın, Bandırma’nın bir taraftan Angus, Bir taraftan Asit, Bir taraftan lağım kokularının esareti altında yaşam sürdürüldüğünü bu olumsuzluğun bilimsel verilenle belgelenmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmacılar ise genelde sular üzerindeki kirlenme üzerinde durdu ve Başta Kuçgölü olmak üzere, Gönen barajından gelen Bandırma içme suyu, Bandırma Körfezi ve çevredeki diğer su kaynaklarının hızla var olan oksijenini kaybettiğini söylediler.

Konuşmacılar, Kaz dağlarında gerçekleştirilen altın arama ve çıkartma işlemlerinin Bandırma’ya içme suyu sağlayan Gönen Barajını olumsuz yönde etkileyeceğini, bu olumsuzluğu ortadan kaldıracak arıtmanın maliyetli ve işletme açısından cazip olmamasının kaygı verici olduğu belirtildi.

Bu görüşe karşı görüş veren Meclis Üyesi Mim. Şerafettin Engüdar, Bandırmalıların içme suyu konusunda kaygılanmalarının yersiz olduğunu, Belediye’nin kendi arıtma tesislerinde arıtarak şehre verdiği içme suyunu sürekli denetim altında olduğunu söyledi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı